10ti a 11ti letí plavci TJ Slávie Chomutov přivezli z vrcholné soutěže 19 medailí

11.12.2013 10:38

          Vrcholné akce, Zimního poháru ČR v Plzni, se zúčastnila 14ti členná skupina 11ti a 11ti letých reprezentantů plaveckého oddílu TJ Slávie Chomutov. Šťastné semičce z nich se podařilo vybojovat celkem 19 cenných kovů, z toho 6 bronzových, 9 stříbrných a 4 zlaté a titulem mistra České republiky.

         Pro 10ti a 11ti leté plavce byl letošní zimní vrcholnou akcí společný Zimní pohár ČR, který se uskutečnil v Plzni na Slovanech minulý víkend 7. a 8. prosince. Na tuto vrcholnou akci se dokázalo probojovat šest 10ti letých a osm 11ti letých plavců.

         Medailovou sbírku ovládli 11ti letí plavci. Tím nejlepším byl Filip Jezbera, který dokázal ze 6ti startů 5 krát vstanout na stupních vítězů. Vítězství a titul mistra ČR si vybojoval na 100m polohový závod. Stříbrný byl na 200m polohový závod a 3 bronzy přidal na 100m znak a 100m a 400m volný způsob. Filipovo čas 2:43,70 na 200m polohový závod se navíc stal novým oddílovým rekordem této věkové kategorie.

         Z 11ti letých děvčat byla nejúspěšnější Eliška Dvořáková, ta si odvezla titul mistryně ČR stejně jako Filip za 100m polohový závod. Dvakrát stříbrná byla na 100m prsa a 200m polohový závod a bronzová na 50m motýl.

         Třetí titul mistryně ČR získala motýlkářka Alice Richtrová a to právě za 50m motýl. Na 100m motýlkové trati přeci jen přemožitelku našla a tak se musela spokojit se stříbrem.

         Trojnásobnou medailistkou se stala Kamila Slabihoudová, která byla stříbrná ve svých nejsilnějších disciplínách 100m a 200m znak a 100m polohový závod. Obě znakové disciplíny navíc okořenila dvěma novými oddílovými rekordy, které před pouhýma dvěma týdny vytvořila také právě Kamila.

 

         Poslední medailistkou a velikým překvapením pro všechny se stala Michaela Malinová. Ta dokázala obsadit bronzovou příčku, když ve velkém a dlouhém souboji na 800m volný způsob přeplavala svou oddílovou soupeřku a kamarádku Alici Rychtrovou a získala tak první individuální medaili z vrcholných závodů.

         Další titul mistryň ČR si vybojovala děvčata ve štafetovém závodě na 4x50m polohový závod ve složení Slabihoudová, Dvořáková, Richtrová a Malinová. Stříbrnou příčku obsadila děvčata ve štafetovém závodě na 4x50m volným způsobem, zde však Michaelu Malinovou vysřídala Ela Strašková.

         Z šestice 10ti letých plavců se dokázal na medailové pozice probojovat pouze Matěj Volf. Matěj byl stříbrný ve své silné disciplíně na 100m motýlek a bronzový na 100m znak. Jen o kousek unikly Matějovi madailové pozice na 50m motýl a 200m a 400m volný způsob, kde se musel spokojit s pověstnými bramborovými medailemi. Pátou příčku přidal na 100m volný způsob. 200m volný způsob zaplaval Matěj v novém oddílovém rekordu 2:33,80.

         Také ve štafetách na 4x50m polohový závod i 4x50m volným způsobem si chlapci vypili pohár hořkosti až do dna, když v obou případech obsadili čtvrté bramborové příčky.

         Mezi 11ti letými plavci se zúčastnili ještě Jakub Kindl a Martin Oharek, 10ti leté plavce reprezentovali ještě Eliška Doksanská, Alena Pernetová, Samuel Fischer, Radek Jenček a Michal Vlček. Ti však ne medaile nedosáhli, ovšem už samotná účast na této vrcholné akci je pro tyto plavce velkým úspěchem a zkušeností.

 

       Miroslav Volf, trenér TJ Slavie Chomutov

 

Celkové výsledky ke stažení zde
Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov ke stažení zde
Fotogalerie ze závodů k prohlédnutí zde
Fotogalerie v plném rozlišení ke stažení zde
Článek ze závodů také na serveru Novinky.cz zde