Šilhanová si v Ústí nad Labem vyplavala účast na M3U

17.05.2012 11:58

          Na Mezinárodních závodech v Ústí nad Labem se chomutovským plavcům opět dařilo. Medaile sbírali ve všech kategoriích a prosadit se dokázali i v OPEN finále, které se plavala na všech padesátimetrových tratích pro všechny kategorie najednou.
         Nejlepších výsledků dosáhla juniorská reprezentantka Štěpánka Šilhanová, když překonala vlastní oddílový rekord na 100 metrů motýlek. Tímto výsledkem však také vyplavala účast na vrcholné juniorské akci (Trojutkání CZE – POL - SVK), letos pořádané v Polsku. Na tyto závody se podívají pouze nejlepší juniorští reprezentanti s nejlepší aktuální formou. Z výsledného času, který měl hodnotu 1:07,90, měla obrovskou radost (jak dokládá přiložená fotografie) a také se jím posunula do čela letošních tabulek čtrnáctiletých dívek. „Jsem hrozně šťastná. Trojutkání je jen jednou za rok a možnost zúčastnit se ho má každý pouze dvakrát, protože to je jenom pro třinácti a čtrnáctileté plavce. A mně se to opět podařilo.“ Narážela nadějná plavkyně na fakt, že plavala také na loňském Trojutkání v Praze. Navíc to, co se jí podařilo na trati 100 metrů motýlek, dokázala se vším všudy zopakovat i na poloviční motýlkové distanci (0:29,53) a na trati 50 metrů kraul (0.27,80) – tedy vylepšit jak klubový rekord, tak se v těchto disciplínách proplavala na čelo letošních českých tabulek. Tyto skvělé výkony podtrhla druhým místem na své neoblíbené prsařské padesátce. Třešničkou na dortu bylo vítězství v OPEN finále na 50 metrů motýlek a kraul.

Štěpánka Šilhanová

         Počtem prvních míst se k Šilhanové přiblížil neméně talentovaný Kristián Kolumber, který ovládl všechny své čtyři disciplíny (50 a 200 metrů prsa; 100 metrů znak a kraul). Na tři první místa dosáhl Filip Škorvaga (50 a 200 metrů prsa; 200 metrů kraul). Škorvaga plaval i OPEN finále, kde však na starší závodníky těsně nestačil a skončil na nepopulárním 4. místě. Tři triumfy si připsal také nejmladší chomutovský plavec v Ústí Filip Jezbera (50 a 100 metrů znak; 50 metrů kraul), ke kterým navíc přidal jedno druhé místo za 50 metrů motýlek.
         Že v Chomutově je hodně silných prsařů dokázala Barbora Veselá, která ve své kategorii zcela ovládla 50 i 200 metrů prsa. Jedno vítězství (200 metrů motýlek) a jedno třetí místo (200 metrů prsa) si na svůj účet připsala Radka Matuščínová. Na staré časy dal vzpomenout Vratislav Dvořák, když po letech opět vystoupal na stupně vítězů. A to konkrétně díky druhému místu na 200 metrů prsa a třetímu za 200 metrů kraul. Pouze jeden bronz (50 metrů prsa), ale za to tři finálové účasti - 50 metrů motýlek (8.), znak (5.) a prsa (4.) - si vyplavala Kristýna Pěnkavová. Karla Hlavová si díky druhému místu (50 metrů znak) vyplavala i účast ve finále, kde však na mnohem starší závodnice nestačila a obsadila v něm šesté místo.
         Posledním medailistou se stal Aleš Hájek, který na své excelentní trati 50 metrů prsa skončil na třetím místě. V té samé disciplíně plaval i finále, v něm však doplatil stejně jako Hlavová s Pěnkavovou na své mládí a obsadil v něm sedmou příčku. Sice bez medaile, ale za to s odplavaným finále se vrátila domů Eliška Vetýšková. Ta se zároveň stala nejmladší chomutovskou závodnicí, která se finále zúčastnila.

 

          eChomutov.cz

 

Celkové výsledky ke stažení zde
Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov k nahlédnutí zde

Článek ze závodů také na serveru eChomutov.cz

Informativní článek pro rodiče ze dne 1.5.2012. zde