ELIŠKA VETÝŠKOVÁ 1999

13.03.2012 12:21

Eliška Vetýšková 1999

Eliška se narodila 9. července 1999 v Chomutovské nemocnici.

Bydlí v Chomutově a v současné době navštěvuje 7. třídu 4. základní školy na Kadaňské v Chomutově. Do první třídy nastoupila na Havlíčkovu školu, kde dochodila první stupeň a v rámci optimalizace školství přešla celá třída do školy na Kadaňské.

Velmi jí samozřejmě baví plavání, ale poslední roky jí stále více baví malování s paní učitelkou Froňkovou. Ráda provozuje letní sporty jako jsou inline brusle, kolo a koloběžka, v zimě obstojně zvládá lyže. Baví ji i celkem škola. Od malička má plyšovou hračku Hášenka, vozí ho i mnohdy na různá soustředění a závody.

Eliška má s rodinou od osmi let pejska velšteriéra Gastona. U babičky a u dědy má kocoura Elčáka a králíčka Báru.

Plavání se začala věnovat již jako kojenec, ale vůbec se jí to nelíbilo a tak kurz předčasně ukončila. Neměla dokonce ráda ani cestu kolem Městských lázní. V šesti letech byla na dovolené v Tunisu a tam si jí moře a voda získaly. V květnu 2008 byla se svou kamarádkou vybrána jako náhradnice na plaveckou ligu Chomutovských škol. Kamarádka onemocněla a tak se mohla Eliška zúčastnit svých prvních závodů. Plavala prsa, jelikož nic jiného neuměla. Na lize si jí všiml trenér Slabihoud starší, ten promluvil s rodiči a tak začala Elišky plavecká kariéra v oddíle TJ Slavie Chomutov. Postupně prošla družstvy malé přípravky, velké přípravky, sportovního B družstva a sportovního A družstva. Od ledna 2012 trénuje v nejvyšším závodním družstvu.

Od svého vstupu do plaveckého oddílu v roce 2008 se zúčastnila 41 závodů ve kterých absolvovala celkem 162 startů. V těchto startech se jí podařilo získat celkem 59 medailových umístění. Z toho 18 zlatých, 21 stříbrných a 20 bronzových. Již od svých závodních začátků se pravidelně zúčastňuje všech mistrovských závod jako jsou Oblastní přebory, Poháry České republiky a Mistrovství České republiky.

Za 4 roky své dosavadní plavecké kariéry se jí podařilo získat na Oblastních přeborech 3 tituly oblastního přeborníka, 8 příček stříbrných a 8 příček bronzových. Na Pohárech České republiky ve svých 10 a 11 letech získala 1 krát místo třetí. Na prvních Mistrovstvích České republiky ve 12ti letech se umístila Eliška bez medailové pozice.

Elišky velkým vzorem jsou její rodiče, Simona Baumrtová, Ryan Lochte a Marie Cury Sklodowska. Chtěla by vystudovat Chomutovské gymnázium, velmi jí zajímají přírodní vědy. Plavat bude do té doby, dokud to bude zvládat ve škole se samými jedničkami. Doufá, že to tak do 9. třídy vydrží.

Eliška na prsové obrátceElišky nejoblíbenější disciplína prsaPohoda a radost po doplavání závoduPlavecké soustředění před letním MČR 2011Eliška a znovu prsa, tentokrát na letním MČRRozcvička na plaveckém kempu v Mýtě 2011