11 plavců TJ Slavie Chomutov ve finále 9. ročníku Litvínovského poháru

18.10.2012 12:17

          V sobotu 13. října 2012 se 32 plavců oddílu TJ Slavie Chomutov spolu s trenéry Tomášem Baumrtem, Jaroslavem Jezberou a Milenou Neumannovou vydalo na závody do nedalekého Litvínova, kde se plaval již 9. ročník Litvínovského poháru.

         Plavci TJ Slavie Chomutov se ve velké konkurenci oddílů z celé ČR neztratili, dokázali vybojovat celkem 32 cených kovů, z toho 16 zlatých, 6 stříbrných a 10 bronzových. Navíc se jedenácti plavcům podařilo probojovat do finále na 200m polohový závod, kde 4x zvítězili, 1x brali stříbro a 1x bronz, k tomu přidali 2x čtvrté a 3x páté místo. Měli jsme tak finálovou učást v každé kategorii ve které naši plavci startovali. Oproti loňské účasti si tak dokázali naši plavci polepšit (článek zde).

         Náš oddíl reprezentovali plavci ročníků narození 1993 až 2001. Každý z plavců ročníku narození 2002 a starší se zůčastnil čtyř individuálních disciplín na 100m motýl, znak, prsa a volný způsob. Šest nejlepších plavců po součtu bodů z těchto disciplín v dané kategorie se zůčastnilo finálového závodu na 200m polohový závod. Pro 9ti leté a mladší plavce byly připraveny vložené závody na 50m volným způsobem a 50m prsa. Tito naši plavci se spolu s 10ti letými ale těchto závodů nezúčastnili, jelikož ve stejný den odcestovali do Sokolova na Sokolovského kapříka (článek zde).

         V kategorii ročníků 1997 a starších nás nejlépe reprezentovala Rebecca Klímová 97´, která si vyplava zlato na 100m volný způsob a stříbro na 100m znak a prsa. Rebecce se díky svým výkonům podařilo postoupit do finálového závodu na 200m polohově, kde dokázala porazit všechny své soupeřky a zvítězila. Bronzové příčky na 100m prsa a následně čtvrtá místa ve finálových závodech si shodně dokázali vyplavat Kristýna Pěnkavová 97´a Miroslav Soukup 95´. Stříbro na 100m motýl bez postupu do finále si dokázala vyplavat ještě Barbora Matuščínová 95´.

         Největším medailovým přídělem přispěli 13ti letí a 14ti letí plavci. Tuto kategorii dle předpokladů jednoznačně ovládl Tomáš Franta 98´, který zvítězil ve všech čtyřech individuálních disciplínách. Tomáš postoupil do finále na 200m polohově jako nejrychlejší plavec, což v samotném závodě také potvrdil a s přehledem finálový závod vyhrál. Podobně jako Tomáš si vedla i Štěpánka Šilhanová 98´. Ta zvítězila na 100m motýl, znak a volný způsob, ale musela se smířit s šestým místem na 100m prsa. To jí ovšem nezabránilo v postupu do finále, kde stejně jako Tomáš s přehledem zvítězila. Dvě třetí místa na 100m motýl a znak zajistila postup Ondřeji Šíchovi 98´, který skončil ve finále pátý. Jednu bronzovou příčku bez postupu do finále si vyplavala Karla Hlavová 98´.

         Jako jediný 13ti letý plavec v této kategorii se do finále dokázal probojovat výborný prsař Jakub Volf 99´, který byl stříbrný na 100m znak a bronzový na 100m prsa a volný způsob. Skvělou formu potvrdil celkovou stříbrnou příčkou ve finálovém závodě na 200m polohově.

         V kategorii ročníků 2000 a 2001 dominoval 12ti letý Kristián Kolumber. Kristián zvítězil v disciplínách 100m motýl, znak a prsa a třetí byl na 100m volný způsob, což mu zajistilo postup do finále z první příčky. Tuto startovní pozici potvrdil a i v samotném finále s přehledem zvítězil. Bronzovou příčku ve finále si vyplavala Barbora Veselá 00´. Do finále postoupila díky vítězství na 100m prsa a vyrovnaným výkonům v ostatních individuálních discilínách. Posledním finalistou byl Josef Valenta 00´, který bral bronz na 100m znak a v následném finále obsadil celkovou pátou příčku. Umístění na bednách ani postupu do finále se nedočkal žádný z desítky 11ti letých plavců.

 

         Miroslav Volf, TJ Slávie Chomutov

 

Celkové výsledky ke stažení zde

Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov zde

Informativní článek pro rodiče ze dne 25.09.2012. zde

Článek ze závodů také na serveru Novinky.cz

Fotogalerie Plaveckého klubu Litvínov k prohlédnutí zde

Fotogalerie Městského plaveckého klubu Ústí n/L. k prohlédnutí zde

Fotogalerie od Davida Šindeláře (foto shindy) k prohlédnutí zde