13.10.2012. Nejmladší plavci TJ Slavie Chomutov přivezli ze Sokolova 32 medailí

14.10.2012 20:18

          V sobotu 13.října se 10-ti letí a mladší plavci oddílu TJ Slavie Chomutov vydali v ranních hodinách do Sokolova, kde se zúčastnili 10.ročníku velmi oblíbených závodů "Sokolovský kapřík". Náš oddíl reprezentovalo 39 plavců, kterým se v těchto závodech podařilo vybojovat celkem 32 cenných kovů, z toho 15 zlatých, 11 stříbrných a 6 bronzových, k tomu přidali spoustu nových osobních rekordů.

          Desetiletým plavcům se dařilo medailově vůbec nejlépe. Zde si fantasticky vedla Eliška Dvořáková, která dokázala všech svých 6 startů přetavit v umístění na bednách. Zlatá byla na 100m a 200m volným způsobem, 100m znak, motýl a polohový závod. Pouze na 100m prsa našla přemožitelky a musela se spokojit s bronzem. Se šesti medailemi se do Chomutova vrátil i Filip Jezbera, který bral zlato na 100m a 200m volný způsob a 100m znak, stříbro pak na 100m prsa, polohový závod a motýl. Čtveřici stříbrných medailí si vybojovala Kamila Slabihoudová v disciplínách 100m prsa, polohový závod a znak a 200m volný způsob. Tu doplnila dvěma čtvrtými místy za  100m motýl a volný způsob. Karel Pěnkava nenašel přemožitele na 100m prsařské trati, přidal ještě bronz na 100m polohový závod. Posledními medailisty této kategorii byli Jakub Kindl, který získal bronz za 100m prsa a Alice Richtrová se stříbrem za 100m volný způsob. Desetileté plavce reprezentovali ještě Matěj Kuchař, Martin Oharek, Tereza Hošková, Stanislava Chytrová, Tereza Jankovičová, Michaela Malinová a Ela Strašková.

          Z devítiletých plavců se na medailová místa dokázal prosadit pouze Matěj Volf, který byl zlatý na 100m polohově a 50m prsa a stříbrný na 50m volný způsob. Mezi devítiletými plavci byli vidět také Tomáš Chalupa, Daniel Kotulič, Vítek Réz, Martin Soukup, Michal Vlček, Eliška Doksanská, Natálie Kuželová a Alena Pernetová.

          Mezi osmiletými plavci se dokázala třikrát na stupně vítězů podívat Nikola Strádalová. Zlatá byla na 50m prsa, stříbrná na 50m znak a sbírku medailí doplnila bronzem na 100m polohově. Dalšími osmiletými plavci byli Ondřej Bušek, Matěj Drs, Karel Kaška, Jan Petr, Natálie Hamouzová, Magdaléna Petráčková, Alena Řezníčková, Markéta Vávrová a Veronika Zelenková.

          Ani sedmiletí plavci se před svými staršími kamarády z oddílu nemuseli stydět. Maxim Dvořák byl dvakrát stříbrný na 50m volný způsob a znak. Honzík Valenta byl bronzový na 50m znak a stejně tak bronzový byl Tomáš Moravec, ale na 50m volný způsob. Sedmileté chlapce doplnily ještě děvčata Julie Hrbková, Kateřina Kosková a Kateřina Žatecká.

          Naší nejmladší medailistkou se stala teprve šestiletá Veronika Chalupová, která startovala v disciplínách 50m znak a volný způsob a v obou těchto disciplínách dokázala všechny sevé soupeřky porazit a získala tak dvojnásobné zlato.

          Téměř všichni naši plavci opět představili skvělou plaveckou formu a chuť závodit. Ti nejlepší dokázali vybojovat medaile a ti méně zdatní si dokázali vylepšit buď všechny, nebo alespoň některé ze svých dosavadních osobních výkonů. Trenéři tímto děkují pořadatelům za skvěle připravené závody a všem svým svěřencům za předvedené výkony.

 

          Miroslav Volf, trenér TJ Slavie Chomutov

 

Celkové výsledky ke stažení zde

Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov zde

Na fotogalerii ze závodů se můžete podívat zde

Fotogalerie v plném rozlišení (544MB) ke stažení zde

Informativní článek pro rodiče ze dne 25.09.2012. zde

Článek ze závodů také na serveru Novinky.cz