14.5.2011. - Plavci TJ Slávie Chomutov získali 17 titulů oblastního přeborníka

17.05.2011 18:24

          V sobotu 14.května přivítal plavecký bazén v Rumburku nejlepší 11-ti leté a mladší plavce z oblasti Ústeckého a Libereckého kraje. Mezi tyto mladé závodníky se zařadilo i 24 plavců oddílu TJ Slávie Chomutov.

          Našim plavcům se podařilo na stupně vítězů vystoupat celkem 49x. Z toho bylo 12 příček bronzových, 20 příček stříbrných a 17 příček bylo nejvyšších, tedy zlatých s titulem oblastního přeborníka.

          Z našich nejstarších 11-ti letých plavců nás nejlépe reprezentoval Kristián Kolumber, který dokázal všech 6 svých startů přetavit v umístění na bednách. Druhá místa si vyplaval v disciplínách 50m motýl, 100m a 200m prsa. Titul oblastního přeborníka získal v disciplínách 100m a 200m znak a 100m polohově. Dalšími oblastními přeborníky v tomto ročníky se stali Markéta Jenčková za 400m volným způsobem, k tomu přidala dvě druhá místa za 100m a 200m kraul a třetí místo za 50m kraul. V prsařských disciplínách na 100m a 200m si titul vyplavala Barbora Veselá, v disciplínách 100 a 200m polohově si vyplava druhá místa. Z jedenáctiletých plavců dosáhli na stupně vítězů ještě Libor Duchoň 2x druhý, Kateřina Molnárová 2x třetí, Martin Štecher 1x druhý a Josef Valenta 1x třetí. Na bedny se v silné konkurenci neprobojovala pouze Tereza Kočová.

          Za 10-ti leté plavce nás reprezentovalo 9 plavců a plavkyň. V tomto ročníku dosáhla na titul oblastního přeborníka Johanka Holá za 50m prsa, která přidala 3 druhá místa za 100m prsa, 200m a 400m kraul a jedno třetí místo za 200m polohově a podobně jako Kristián tak proměnila všechny své starty v umístění na bednách. Druhým přeborníkem v tomto ročníku se stal Roman Müller za 100m znak, ke kterému přidal druhé místo za 100m motýlkem. Dalším titulem oblastního přeborníka v tomto ročníku se může pochlubit Jakub Štemberk za 200m volným způsobem, na 100m a 400m trati stejné disciplíny si vyplaval druhá místa. Dvě třetí místa pak přidal za 100m a 200m polohově. Jen na trati 50m kraulem mu třetí místo uniklo jen o kousek a skončil čtvrtý. Dalšími desetiletými plavci, kteří se umístili na bednách byli Alexandra Bričová 3x třetí a Josef Štemberk 1x třetí. Na bedny v této kategorii nedosáhli Kristýna Dvořáčková, Stanislav Kováčik, Jiří Lisý a Barbora Rohlová.
 


          V kategorii nejmladších plavců, tedy 9-ti letých a mladších suverénně dominoval Filip Jezbera, ten jako jediný ze zástupců TJ Slávie Chomutov proměnil všechny své starty v tituly oblastního přeborníka. Jako čtyřnásobný oblastní přeborník získal tituly v disciplínách 50m a 100m volným způsobem a 50m a 100m znakem. Dvojnásobným oblastním přeborníkem se stal Karel Pěnkava v prsařských disciplínách na 50m a 100m. Jeden titul získala také Eliška Dvořáková za vítězství v disciplíně na 50m volným způsobem, k němuž přidala druhá místa za 100m volným způsobem a polohově. Na stupínky vítězů nedosáhli Michaela Malinová, Martin Oharek a Ela Strašková.

          Ve stejné kategorii startoval také náš úplně nejmladší závodník, kterým byl teprve 8-mi letý Matěj Volf. Ten se ovšem svých starších soupeřů nezalekl a dal o sobě pořádně vědět. Matěj startoval ve čtyřech disciplínách a hned všechny je dokázal proměnit v umístění na bednách. Na 50m volným způsobem obsadil třetí příčku a na 100m a 200m opět volným způsobem pak 2x příčku druhou. V závodě na 100m polohově pak deklasoval všechny své soupeře a dokázal dokonce zvítězit. Matěj se tak stal vůbec nejmladším oblastním přeborníkem celých Rumburských oblastních přeborů.

          Za zmínku stojí také výsledky našich dívčích a chlapeckých štafet, které startovaly jak ve štafetách 4x50m polohově tak 4x50m volným způsobem. Jak polohovková tak kraulová štafeta chlapců dokázala v obou disciplínách obsadit vynikající druhá místa. Děvčata na tom byly ještě lépe. V polohovkové štafetě obsadily stejně jako chlapci druhou příčku, ale ve štafetě kraulové porazily všechny své soupeřky a zvítězily.

          Závěrem je nutno podotknout, že pro 11-ti leté a 10-ti leté plavce se jednalo o velmi důležité závody, jelikož tyto jejich zaplavané časy jsou nominačními časy pro Letní poháry ČR, které se poplavou 11. a 12.června v Domažlicích a v Praze.
 

Miroslav Volf, trenér připravky

TJ Slávie Chomutov

 

Celkové výsledky ve formátu PDF jsou k dispozici ke stažení zde

Na výsledky plavců TJ Slávie Chomutov se můžete podívat zde

Fotogalerie ze závodů v plném rozlišení (429MB) ke stažení zde

Fotogalerie k prohlédnutí výše v MiniAlbu nebo přímo na Rajčeti.net zde

Článek publikován také na serveru Novinky zde

 

Informace pro rodiče ze dne 14.5.2011. zde