Plavec Matěj Volf si přivezl z Roudnice Pohár ceny Ondřeje Kapouna

03.06.2012 19:07

Fotogalerie z plaveckých závodů TJ Slavie Chomutov

       Téměř dvacítka mladších žáků plaveckého oddílu TJ Slavie Chomutov se v sobotu 2.června zúčastnila 39. ročníku Letního poháru eMMe mladšího žactva v Roudnici nad Labem.

       V závodech byly kromě 50m induviduálních disciplín v jednotlivých věkových kategoriích a štafetových závodů 4x 50m polohový závod o ceny Golden Cup eMMe vyhlášovány také výsledky o Pohár ceny Ondřeje Kapouna, kdy 11ti letí a mladší plavci absolvovali 200m volný způsob a 12ti letí plavci 400m volný způsob. Hodnocena byla také soutěž družstev, kdy oddíl s nejvyšším počtem bodů získal do trvalého držení Letní pohár eMMe. Nechyběl ani tradiční a tolik oblíbený štafetový závod na 10x 50m volným způsobem smíšených štafet o zajímavé ceny.

       V celkové pořadí družstev se mezi 13ti zúčastněnými oddíly umístila TJ Slavie Chomutov na celkovém 10. místě s počtem 36 bodů. Letošním vítězem se stala Auto Škoda Mladá Boleslav z 375 body před Klubem sportovního plavání Kladno s  228 body a Motorletem Praha s 218 body.

       Oddíl TJ Slavie Chomutov vyslal do Roudnice osmnáct mladších žáků a žákyň a co do složení jsme byli jedno z družstev s nejmenším věkovým průměrem. Devítiletí a desetiletí plavci se závodů nezúčastnili, jelikož ladí formu před Poháry ČR, které se uskuteční již příští víkend v Plzni a Domažlicích. Stejně tak dvanáctileté plavce čaká jen o týden později Mistrovství ČR v Prostějově. Ve stejný termín čeká Mistrovství ČR také třinácti a čtrnácti leté plavce v Českých Budějovicích.

       V kategorii 10ti letého a mladšího žactva nás zastupovali plavci od 8mi do 10ti let. Z 8mi letých nás reprezentovali Karel Kaška, Anna Řezníčková, Nikola Strádalová a Markéta Vávrová. Ti museli bojovat s plavci i o dva roky staršími. Do první desítky se podívali pouze Nikola 8. místem a Karel 9. místem na 50m znak. Ostatní umístění byla ve druhé, případně ve třetí desítce.

       S o rok staršími plavci si museli poradit 9ti letí borci. S tím si vůbec nelámal hlavu Matěj Volf a pěkně své soupeře proháněl. Matěj nastoupil do 4 startů a vždy se dokázal probojovat na stupně vítězů. Stříbrný byl na 50m motýl, 50m volný způsob a 200m znak. Naprosto fantastický výkon ale předvedl hned ve svém prvním startu na 200m volný způsob, kdy se plavalo o Pohár ceny Ondřeje Kapouna. Matěj svým výkonem a časem 2:49,70 zvítězil s náskokem téměř 15 vteřin před druhým v pořadí. Navíc svým časem překonal o 9 desetin 13 let starý oddílový rekord Davida Hennlicha.

       Mezi 9ti letými plavci se do 10 místa umístili také Samuel Fischer 5. místem a Radek Jenček 8. místem na 50m volný způsob a Martin Soukup 8. místem na 50m znak a 9. místy na 50m a 100m volný způsob. Z 9ti letých nás reprezentovali ještě Eliška Doksanská, Natálie Kuželová, Alena Pernetová, Daniel Kotulič a Michal Vlček. Také jejich umístění se pohybovala ve druhé, případně až ve třetí desítce.

       V této kategorii nechyběli ani naši 10ti letí plavci, přesněji plavkyně. Byly jimi Stanislava Chytrová, Anna Marie Kindelmannová a Tereza Jankovičová. Ani jim se však nepodařilo probojovat do první desítky.

       V samostatné kategorii 11ti letého žactva nás zastupovali pouze dva plavci. Jakub Dohnanský se nejlépe umístil na 4.místě na 100m znak a na 5.místě na 50m znak. 9 byl na 50m volný způsob, 10 na 100m polohový závod a 11 na 100m volný způsob. O něco lépe se dařilo Lucii Grussové, které se podařilo vybojovat bronz na 100m znak. K tomu přidala nepopulární bramborové příčky na 50m volný způsob a znak a 100m polohově. Na 200m prsa byla 5 a na 100m volný způsob 6.

       Do závodů jsme postavili také několi štafetových družstev. Smíšené družstvo chlapců a děvčat získalo ve štafetě 4x 50m volný způsob 6.místo z celkem 8 startujících družstev. Štafeta chlapců na 4x 50m polohový závod se umístila na 7.místě z 10 družstev a štafeta děvčat na 4x 50m polohový závod se umístila na posledním 9.místě.

       Téměř dvou hodinovou přestávku mezi oběma plaveckými půldny jsme s dětmi využili k návštěvě nedalekých Vědomic, kde se konal Dětský den. Všechny naše děti se zapojili do soutěžních klání a čtyřem z nich se dokonce podařilo úspěšně absolvovat všech 10 stanovišť. Za odměnu si pak odnesli sladkou odměnu a několik maličkostí na památku. Společně s dětmi jsme tak využili prosluněnou a soutěžemi naplněnou přestávku.

 

          Miroslav Volf, trenér TJ Slavie Chomutov

 

Celkové výsledky ke stažení zde
Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov k nahlédnutí zde
Fo
togalerie ze závodů k prohlédnutí zde
Fotogalerie v plném rozlišení (825MB) ke stažení zde

Článek ze závodů také na serveru Novinky.cz

Informativní článek pro rodiče ze dne 21.5.2012. zde