22.10.2011. - Sokolov - Sokolovský kapřík 8. ročník

23.10.2011 20:11

V sobotu 22. října se 11-ti letí a mladší plavci oddílu TJ Slavie Chomutov vydali v brzkých ranních hodinách do Sokolova, kde se zúčastnili 8.ročníku velmi oblíbených závodů "Sokolovský kapřík". Náš oddíl reprezentovalo 44 plavců, kterým se v těchto závodech podařilo vybojovat 15 zlatých, 8 stříbrných a 6 bronzovývh medailí, k tomu přidali spoustu nových osobních rekordů.

Z jedenáctiletých plavců si naprosto famózně vedl Kristian Kolumber, který si ve všech svých startech vyplaval medaili. Nejcennější zlatou medaili si vyplaval v disciplínách 100m prsa, volný způsob, znak a polohový závod a 200m volný způsob. Zlato mu uniklo pouze na 100m motýlek, kde skončil pouhých půl vteřiny za vítězem a musel se tak spokojit se stříbrem. Další skvělé výkony tohoto ročníku předvedla Markéta Jenčková, ta nenašla konkurenci a zvítězila v disciplínách 100m a 200m volným způsobem a 100m polohově. Dvě bronzové příčky přidala ještě za výkony na tratích 100m prsa a motýlek. Skvělá prsařka Barbora Veselá nedala svým soupeřkám šanci a ve 100m prsařské disciplíně s přehledem zvítězila.

Desetiletým plavcům se tolik nedařilo, ale ani oni nezůstali bez medailí. Jednu stříbrnou medaili si dokázal ve velkém souboji vyplavat Jakub Štemberk v disciplíně 200m volným způsobem. Zde došlo ke kuriozní situaci, když na stříbrné příčce skončili hned tři plavci s naprosto shodným časem 2:45,90. Další medailistkou tohoto ročníku se stala Alexandra Bričová v disciplíně 100m znak, kde si vyplavala bronzovou příčku.

Mezi devítiletými plavci byl nejvíce vidět Filip Jezbera, také on si vyplaval ve všech svých startech medaili. Zlatou medaili si vyplaval na 50m motýlek a tři stříbrné medaile přidal za 50m prsa, volný způsob a znak. Vynikající prsař Karel Pěnkava nechal všechny své soupeře za zády a na 50m prsařské trati si vybojoval zlatý kov. Z děvčat si nejlépe vedla Eliška Dvořáková, ta nenašla soupeřku na 50m prsa kde zvítězila. Ke zlatu přidala dvě stříbra v disciplínách 50m znak a volný způsob.

Mezi osmiletými plavci jsme měli pouze jednoho medailistu, ale to hned čtyřnásobného. Matěj Volf nenašel soupeře v disciplínách 50m znak, prsa a volný způsob a mohl tak na svůj krk s hrdostí pověsit tři zlaté medaile. O 2,9 vteřiny uniklo Matějovi zlato v disciplíně 50m motýlkem a tak i on se musel spokojit s jednou stříbrnou medailí.

Mezi nejmladšími sedmiletými plavci nás skvěle reprezentovali Nikola Strádalová a Karel Kaška. Nikole se podařilo vybojovat bronz na 50m trati volným způsobem a stějně tak Karel si přivezl domů bronz, ale za 50m znakem.

Téměř všichni naši plavci opět představili skvělou plaveckou formu a chuť závodit. Ti nejlepší dokázali vybojovat medaile a ti méně zdatní si dokázali vylepšit buď všechny, nebo některé ze svých dosavadních osobních výkonů. Trenéři tímto děkují pořadatelům za skvěle připravené závody a všem svým svěřencům za předvedené výkony.

 

Miroslav Volf, trenér TJ Slavie Chomutov

 

Celkové výsledky ke stažení zde

Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov zde

Na fotogalerii ze závodů se můžete podívat zde

Fotogalerie v plném rozlišení (999MB) ke stažení zde

Informativní článek pro rodiče ze dne 18.10.2011. zde

Článek ze závodů také na serveru Novinky.cz