28.1.2012. Plavci TJ Slavie Chomutov přivezli domů Litoměřický kalich

29.01.2012 13:09

    V sobotu 28. ledna se plavci TJ Slavie Chomutov vypravili do Litoměřic. Návrat byl zaslouženě slavnostní. 26 zlatých, 7 stříbrných a 12 bronzových medailí. Celkový součet 221 bodů v soutěži družstev znamenal jednoznačné vítězství a s ním i putovní pohár Litoměřického kalichu.

    Pohár Litoměřického kalichu se podařilo plavcům TJ Slavie Chomutov získat v posledních čtyřech letech již potřetí. Oddíl reprezentovalo celkem 30 plavců ve věku od 9 do 14 let, jimž se podařilo získat celkem 45 cenných kovů. Do celkového hodnocení v boji o pohár se započítávali body ze všech 100m disciplín (volný způsob, znak, prsa, motýl, polohový závod). Vyjímkou byl pouze 100m volný způsob, kde se plavali rozplavby a finále, kdy do finále postoupilo pouze 6 nejlepších plavců z rozplaveb příslušné věkové kategorie.

    V kategorii 13ti a 14ti letých plavců nás dle očekávání nejlépe reprezentovali 14ti letí Tomáš Franta a Štěpánka Šilhanová. Tomáš zvítězil ve všech 100m disciplínách kromě 100m prsa kde skončil čtvrtý a přidal vítězství na 50m znak. Štěpánka také zvítězila ve všech 100m disciplínách, pouze na 100m prsa byla bronzová, vítězství přidala také na 50m znak. V této kategorii plavali ještě 14ti letí Ondřej Šícha a Martin Šícha a 13ti letí Jakub Volf, František Štemberk, Vít Špelina, Ondřej Slabihoud, Michaela Levová a Eliška Vetýšková. Tito plavci sice na nejvyšší příčky nedosáhly, ale svými výkony do šestého místa přispěli do celkového bodového zisku svého oddílu.
 


    V Kategorii 11ti a 12ti letých jsme měli také dvě želízka v ohni, 12ti leté Kristiána Kolumbera a Barboru Veselou. Kristián potvrdil svou skvělou formu a zvítězil ve všech 100m disciplínách kromě 100m volným způsobem kde skončil na bronzové příčce. Přidal ještě bronz na 50m znak. Barbora potvrdila své prsařské kvality a zvítězila v této disciplíně jak na 100m tak na 50m trati. V této kategorii nás reprezentovali ještě 12ti letí Libor Duchoň, Klára Bittnerová a Kateřina Molnárová a 11ti letí Filip Kudláček, Jiří Lisý, Jakub Štemberk, Josef Štemberk a Barbora Rohlová. Také tito plavci nedosáhly na cenné kovy, ale také přispěly svými výsledky a posbírali několik cenných bodů pro družstvo.

    V nejmladší kategorii 10ti letých a mladších plavců zářila třemi zlaty a třemi stříbry Eliška Dvořáková, jedním zlatem, jedním stříbrem a čtyřmi bronzy Kamila Slabihoudová a dvěma zlaty, jedním stříbrem a dvěma bronzy Karel Pěnkava, všichni 10ti letí plavci. Jediným naším 9ti letým plavcem s medailemi byl Matěj Volf, ten získal stříbro na 50m motýl a dva bronzy na 50m znak a volný způsob i přesto že musel bojovat v kategorii s plavci o rok staršími. V této kategorii plavali ještě 10ti letí Jakub Kindl, Martin Oharek, Ela Strašková, Michaela Malinová a Alice Rychtrová a 9ti letý Samuel Fischer.

    Fantasticky si vedla i naše nejsilnější "A" štafeta ve složení Tomáš Franta, Štěpánka Šilhanová, Kristian Kolumber a Barbora Veselá. Této čtveřici se podařilo zvítězit jak ve štafetovém závodě 4x25m volný způsobe tak 4x25m polohový závod a za svá vítězství získala dva sladké dorty, na kterých si pochutnala po skončení závodů celá chomutovská výprava. Sladká tečka na závěr úspěšného dne.

   

    Miroslav Volf, trenér TJ Slavie Chomutov

 

Celkové výsledky ke stažení zde
Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov k nahlédnutí zde
Fotogalerie ze závodů k prohlédnutí zde
Fotogalerie v plném rozlišení ke stažení (879MB) zde

Článek ze závodů také na serveru Novinky.cz

Informativní článek pro rodiče ze dne 6.1.2012. zde