5.11.2011. Louny - Lounský Pohár LUNA

05.11.2011 21:01

TJ Slavie Chomutov na Lounském Poháru LUNA

V sobotu 5. listopadu se 11-ti letí a starší plavci plaveckého oddílu TJ Slavie Chomutov vypravili na plavecké závody do Loun, kde se zúčastnili 9. ročníku závodu Lounský Pohár LUNA. Oddíl reprezentovalo celkem 12 chlapců a 5 děvčat, kterým se podařilo vybojovat celkem 9 cenných kovů, 4 bronzové, 4 stříbrné a 1 zlatý. K těmto kovům přidali plavci spoustu nových osobních rekordů.

Našim nejmladším, 11ti letým plavcům se tentokrát na bedny vystoupit nepodařilo. Nejblíže měl na stupně vítězů Kristian Kolumber, který obsadil 3x nepopulární bramborovou příčku. Z 11ti letých plavců nás reprezentovali ještě Libor Duchoň, Josef Valenta a Barbora Veselá.

Mezi 12ti letými plavci si skvěle vedl Jakub Volf, jeho bilance 6 startů, 6 medailí a 5 osobních rekordů hovoří za vše. Jakubovi ovšem po celý závod unikaly nejvyšší zlaté příčky. A tak se musel spokojit se třemi bronzy za 100m znakem, 100m volným způsobem a 200m polohovým závodem. Ke třem bronzům přidal tři stříbra za 50m znakem, 50m volným způsobem a 200m volným způsobem. Další medaile mezi 12ti letými vybojoval František Štemberk. Ten získal bronz v disciplíně 200m volným způsobem a stříbro přidal na 100m trati také volným způsobem. Jakub s Františkem tak přispěli největší měrou k získání bodů pro naše družstvo do celkového hodnocení. Dalšími 12ti letými plavci byli Ondřej Slabihoud, Vít Špelina a Eliška Vetýšková.
 


Mezi třináctiletiletými a staršími plavci se na bedny probojovala pouze Kristýna Pěnkavová 97´, které se podařilo vyplavat zlato v disciplíně 50m prsa. Zlato to bylo o to cennější, protože hned 3 plavkyně se umístili na 1-3 místě s naprosto shodným časem. Ze starších plavců nás reprezentovali ještě Pavel Dvořák 97´, Vratislav Dvořák 93´, Aleš Hájek 96´, Martin Šícha 98´, Ondřej Šícha 98´, Matuščínová Radka 97´ a Schindlerová Nikol 97´.

Náš oddíl postavil do závodu také dvě smíšené štafety pro polohový závod. Štafeta "A" ve složení Pěnkavová, Hájek, Schindlerová, Dvořák V. obsadili celkové 9 místo s časem 2:09,60. Pouhých 8 vteřin za nimi a na 11 místě se umístila naše druhá štafeta "B" ve složení Volf, Veselá, Matuščínová, Dvořák P..

Vzhledem ke konání AXIS Cupu v Jihlavě ve stejný termín a velkému počtu nemocných v oddíle se nám nepodařilo obhájit 1 místo závodu družstev z loňského roku a celkově jsme se umístili se 71 body na konečném 7 místě. I tak představili naši plavci opět skvělou plaveckou formu a chuť závodit a mezi ostatními závodníky se určitě neztratili. Ti nejlepší dokázali vybojovat medaile a ti méně zdatní si dokázali vylepšit buď všechny, nebo některé ze svých dosavadních osobních výkonů. Trenéři tímto děkují pořadatelům za skvěle připravené závody a všem svým svěřencům za předvedené výkony.

 

Miroslav Volf, trenér TJ Slavie Chomutov

 

Celkové výsledky ke stažení zde

Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov zde

Na fotogalerii ze závodů se můžete podívat zde

Fotogalerie v plném rozlišení (734MB) ke stažení zde

Informativní článek pro rodiče ze dne 24.10.2011. zde

Článek ze závodů také na serveru Novinky.cz