Chomutovský bazén přivítal nejmladší plavce

17.04.2012 22:18

        V neděli 15.dubna přivítal chomutovský bazén nejmladší plavce na tradičních závodech, Jarní ceně nejmladšího žactva. Pro malé plavce to byla poslední možnost zazávodit si na chomutovské padesátce. Ještě letos se totiž chomutovský oddíl přestěhuje do nového aquaparku s 8mi dráhovou pětadvacítkou.

       Nejmladší plavci se v 15.dubna sešli na Jarní ceně nejmladšího žactva v Chomutově. Závody jsou každoročně pořádané pro desetileté a mladší plavce a jinak tomu nebylo ani letos. Domácí závodníci si nevedli špatně, někteří si doplavali i pro diplom, medaili a pro drobnou sladkost. Pro některé to byly navíc úplně první závody.

       Nejlépe ze všech závodníků si vedl Filip Jezbera, další z pokračovatelů úspěšné dynastie Jezberů. Z jeho šesti startů získal 5 zlatých (50, 200, 400 metrů kraul, 100 znak a 200 polohově) a jednu stříbrnou (100 metrů prsa) medaili. Pět prvních míst získal vcelku snadno, vždy s velkým náskokem před zbytkem startovního pole. Ovšem na prsařské stovce se musel sklonit před slibným prsařem Karlem Pěnkavou. Oba dva předvedli strhující finiš, ve kterém byl tím šťastnějším právě Pěnkava. Ten však vítězství na 100 metrů prsa doplnil dvěma třetími místy (200 polohově a 400 kraul). Z desetiletých chlapců se z medaile radoval ještě díky třetímu místu (100 metrů znak) Jakub Kindl.

       Na pět medailí dosáhla Eliška Dvořáková, která stejně jako Pěnkava triumfovala na stometrové prsařské trati. Další tři medaile získala na kraulařských tratích (2. místo 400 metrů a 3. místo na 50 a 100 metrů) a bronz si domů odnesla také z dvousetmetrové polohovky. Dvořákové zdatně sekundovala Kamila Slabihoudová, která získala dvě třetí místa (100 metrů znak a prsa).

       V kategorii devítiletých a mladších se do výsledkové listiny nejvýrazněji zapsal domácí Matěj Volf, který ke dvěma vítězstvím (50 metrů znak a 100 metrů prsa) přidal ještě dvě stříbra (50 metrů motýlek a kraul).

       Mezi stupně vítězů pro trojici nejlepších si stoupla také osmiletá Nikola Strádalová, která v disciplíně 100 metrů znak obsadila třetí místo.

       Své budoucí následovníky a následovnice potěšila svou návštěvou nejlepší plavkyně chomutovské historie, Simona Baumrtová. Ta předala diplomy a medaile vítězům hlavní disciplíny 50 metrů kraul a poté uspořádala k velké radosti naprosté většiny mladých plavců svou autogramiádu.

       Součástí závodu bylo také vyhlášení nejmladších účastníků. Také tato ocenění zůstala doma a to díky 7mi letému Janu Valentovi a 6ti leté Veronice Chalupové.

       V úplném závěru závodů byli vyhlášeni také nejúspěšnější plavci Jarní ceny. Z chlapců se jím stal domáci Filip Jezbera a z děvčat Adéla Secká z KL Sport Teplice.

       Věříme, že si všichni plavci odnesli z chomutovské Jarní ceny jen ty nejlepší vzpomínky a to jak na závody samotné, tak na padesátimetrový bazén, se kterým se oddíl TJ Slavie Chomutov za nějaký čas rozloučí.

       Chomutovský bazén si od závodů neodpočine nadlouho. Během posledního dubnového víkendu se na zdejším bazéně uskuteční Velká cena Chomutova, plavána současně jako memoriál Jaroslava Jezbery. Závod je vypsán pro kategie plavců ročníků narození 2002 a starší. Tímto všechny zveme na pravděpodobně poslední plavecké závody na naší stařičké padesátce..

 

          Miroslav Volf, trenér TJ Slavie Chomutov

 

Celkové výsledky ke stažení zde
Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov k nahlédnutí zde
Fo
togalerie ze závodů k prohlédnutí zde
Fotogalerie v plném rozlišení (507MB) ke stažení zde

Článek ze závodů také na serveru Novinky.cz

Informativní článek pro rodiče ze dne 12.3.2012. zde