Desetiletí plavci TJ Slávie Chomutov odstartovali podzimní sezónu v Domažlicích

23.09.2013 13:16

       Na první závody letošní podzimní sezóny do Domažlic se vydala čtveřice plavců TJ Slávie Chomutov, kde se zúčastnili 25. ročníku Velké ceny Chodska. A start do podzimní sezóny to byl na výbornou. Z 24 startů dokázali vybojovat 14 umístění na stupních vítězů a vytvořit si 18 nových osobních rekordů.

       Do Domažlic odcestoval v sobotních brzkých ranních hodinách výběr desetiletých plavců ve složení Matěj Volf, Samuel Fischer, Eliška Doksanská a Alena Pernetová. Každý z plavců se zúčastnil 6 startů. Z celkově 24 startů se chomutovským plavcům podařilo vybojovat 14 umístění na stupních vítězů, 4 bronzové, 6 stříbrných a 4 zlaté. Výborný začátek podzimní sezóny.

      Nejlepších umístění podle očekávání dosáhl Matěj Volf, ten jako jediný dokázal ve všech svých startech proplavat na stupně vítězů. Třikrát zlatý byl na 100 m polohový závod, 50 m motýl a 100 m znak. Třikrát stříbrný pak na 50 m prsa, 100 m prsa a 50 m volný způsob. Navíc své starty obohatil třemi novými osobními rekordy.

      Pětkrát dokázal na stupně vítězů vystoupit Samuel Fischer. Zlato dokázal získat na 50 m znak. Stříbro na 100 m motýl a 100 m znak. Bronzový byl na 50 m motýl a 50 m volný způsob. K tomu pět nových osobních rekordů.

      Z děvčat se lépe umístila Eliška Doksanská, která byla dvakrát stříbrná na 100 m motýl a 100 m znak a dvakrát bronzová na 50 m motýl a 50 m volný způsob. Také Eliška si zaplavala pět nových osobních rekordů. Smolnou chvilku si ale vybrala na 100 m polohový závod za chybnou kotoulovou obrátku ze znaku na prsa a následné kraulové kopy.

      Poslední chomutovskou plavkyní byla Alena Pernetová, ani ona neodjela bez diplomu a na 50 m volný způsob dokázala překvapivě vybojovat stříbrnou příčku. Také Alena si zaplavala 5 nových osobních rekordů.

     Trenér Miroslav Volf hodnotí závody úspěšně. Vzhledem ke krátké přípravě po letních prázdninách je potěšující, že si děti vytvořily tolik osobních rekordů, které si navíc dokázali v mnoha případech zpříjemnit umístěními na stupních vítězů. V současné fázi tréninku navíc plavci nabírají objemy (naplavané kilometry) a pilují techniku

      Desetileté a mladší plavce čekají další závody 12. října v Sokolově. Jedenáctiletí a starší si zaplavou již tento víkend 28. a 29. září na Velké ceně v Chomutově.

 

       Miroslav Volf, trenér TJ Slavie Chomutov

 

Celkové výsledky ke stažení zde
Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov ke stažení zde
Fotogalerie ze závodů k prohlédnutí zde
Fotogalerie v plném rozlišení (403MB) ke stažení zde
Článek ze závodů také na serveru Novinky.cz zde