JAKUB VOLF 1999

13.03.2012 09:43

Jakub Volf 1999

Jakub se narodil 9. června 1999 v Kadaňské nemocnici.

Bydlí v Chomutově a v současné době navštěvuje 7. třídu 4. základní školy na Kadaňské v Chomutově.

Jeho oblíbenými koníčky jsou horské kolo, jednokolka, kolečkové brusle a lyže. Jeho nejoblíbenější hračkou je stavebnice Lego.

Doma se stará o zvířátka jako jsou morče Žolík, chamaleon Pepina a osmáci degu Matěj a Jakub.

Plavání se začal věnovat již jako kojenec, později jako batole a následně jako dítě předškolního věku. Do svých 6ti let navštěvoval plaveckou školu Regena. Závodnímu plavání se začal věnovat v 6ti letech, když vstoupil do plaveckého oddílu TJ Slavie Chomutov. Postupně prošel družstvy malé přípravky, velké přípravky, sportovního B družstva a sportovního A družstva. Od ledna 2012 trénuje v nejvyšším závodním družstvu.

Od svého vstupu do plaveckého oddílu se zúčastnil již 78 závodů ve kterých absolvoval celkem 339 startů. V těchto startech se mu podařilo získat celkem 250 medailových umístění. Z toho 112 zlatých, 97 stříbrných a 41 bronzových. Již od svých závodních začátků se pravidelně zúčastňuje všech mistrovských závod jako jsou Oblastní přebory, Poháry České republiky a Mistrovství České republiky. V roce 2011 se zúčastnil také Letní olympiády dětí a mládeže v Olomouci, kde reprezentoval Ústecký kraj.

Za 7 let své dosavadní plavecké kariéry se mu podařilo získat na Oblastních přeborech 24 titulů oblastního přeborníka, 28 příček stříbrných a 6 příček bronzových. Na Pohárech České republiky ve svých 10 a 11 letech získal 3 tituly mistra České republiky, 10 krát obsadil místo druhé a 3 krát místo třetí. Na prvních Mistrovstvích České republiky ve 12ti letech získal 2 bronzové medaile. Ve 12ti letech se zúčastnil také Letní olympiády dětí a mládeže v Olomouci, kde se mu podařilo vybojovat jednu bronzovou a jednu stříbrnou medaili. Za dobu svého působení v oddíle se mu podařilo vytvořit také několik oddílových rekordů.

Jakubovo velkým vzorem jsou nejen světoví plavci, ale všichni lidé, kteří šli za svým cílem a dokázali si splnit svá přání a touhy. Jakubovo velkým přáním je zúčastnit se velkého plaveckého podniku, kde by se potkal s plaveckými hvězdami současnosti.

Jakub si rád pochutná i na mušlích a krevetáchJakubovo sportem číslo 1 je pochopitelně plaváníJakubovo medailová nadílka z Letní olympiády dětí a mládeže 2011Jakub na cyklo výletě na Vírovce v létě 2011Závody na horských kolech za Hnízdil team KadaňLetní pohoda na soustředění v Mýtě 2012