Úspěchy našich plavců na Mezinárodních plaveckých závodech mládeže v Ústí nad Labem

02.05.2011 22:09

          V sobotu 30.dubna, v ranních hodinách, se zaplněný autobus v počtu 39 plavců a několika trenérů oddílu TJ Slávie Chomutov vydal na cestu směr Ústí nad Labem, kde na ně čekal 33.ročník Mezinárodních plaveckých závodů mládeže. Závody to byly dlouhé a náročné. Nicméně naši plavci se nenechali uspat teplotou ani vysokou vlhkostí plavecké haly na Klíši a bojovali jak jen nejlépe mohli. Odměnou bylo našemu oddílu skvělých 43 umístění na stupních vítězů. Z toho bylo 9 příček bronzových, 17 stříbrných a stejně tak 17 příček zlatých. Převážná většina našich plavců se zúčastnila sobotní části závodu, pouze Simona a Ondřej Baumrtovy, Míra Soukup a Jakub Volf zavítali do Ústí i na nedělní část programu.

          Nejlepších umístění dosáhla podle předpokladů naše nejlepší plavkyně současnosti Simona Baumrtová, ta startovala v šesti disciplínách a ani v jedné z nich nedala svým soupeřkám nejmenší šanci a šestkrát zvítězila. Jejími vítěznými disciplínami byly 50, 100 a 200m znak, 50 a 100m motýl a 50m volným způsobem. Dobře si vedl i její o čtyři roky mladší bratr Ondřej Baumrt, ten si vyplaval stříbrnou příčku na 200m volným způsobem, bronzovou na 100m motýlem a zlatou na 200m motýlem. V prsařským disciplínách na 50m a 100m si dvě druhé příčky vybojoval Filip Škorvaga. Bronz na 100m motýlem a stříbro na 200m volným způsobem si svými výkony zasloužila Nikol Schindlerová, k tomu jeden bronz na 200m prsa přidala Radka Matuščínová.

          Skvělé výkony a připravenost třináctiletých plavců předvedli Tomáš Franta a Štěpánka Šilhanová. Tomáš Franta zvítězil v disciplínách 50m a 100m znak a 50m a 100m motýl. Přemožitele našel pouze v disciplínách 50m a 200m volným způsobem, kde obsadil stříbrné příčky. Naopak Štěpánka Šilhanová v kraulových disciplínách na 50m a 200m s přehledem zvítězila a svým soupeřkám nedala šanci. V motýlkových disciplínách na  50m a 100m se musela před svými soupeřkami sklonit a spokojit se "pouze" se stříbrnými příčkami.
 

          Mezi dvanáctiletými plavci jsme měli úspěšné plavce hned tři. Michaele Levové se podařilo vybojovat bronzový stupínek na 200m volným způsobem a stříbrný stupínek na 100m motýlem. Michaely kamarádka z oddílu Eliška Vetýšková na tom byla ještě o něco lépe. Ta si vyplavala druhé místo na 200m volným způsobem. A ve svých parádních prsařských disciplínách na 50m a 200m nenašla v Klišském bazénu přemožitelku a dvakrát zvítězila. Jakub Volf se jako jediný z tohoto ročníku zúčastnil jak sobotní, tak nedělní části závodů. Do obou dnů měl naordinovaných celkem devět startů a tak se měl jak otáčet. I přesto, že nezaplaval podle svých představ a představ trenérů a zaostal za svými osobními výkony, podařilo se mu všech svých devět startů dotáhnout až na stupně vítězů. Jakubovi se podařilo zvítězit pouze na prsařské 100m trati. Na stříbrný stupínek vítězů vystoupil za disciplíny 100m a 200m znak, 200m prsa a 200m polohově. A konečně bronzový stupínek mu patřil za disciplíny 50m prsa a volný způsob, 100m motýl a 200m volný způsob.

          Z jedenátiletých plavců obsadila druhou příčku Markéta Jenčková za 50m volným způsobem. Barbora Veselá se může pyšnit svými neustále se zlepšujícími prsařskými disciplínami. To potvrdila i v Ústí, kde si vyplavala stříbro za 50m a bronz za 200m prsařskou trať.

          A konečně nejmladší účastníci byli plavci desetiletí. Zde byla naší nejlepší plavkyní Johanka Holá, která si vyplavala zlato v disciplíně 50m prsa. A příděl umístění na stupních vítězů uzavírá Alaxandra Bričová svou druhou příčkou za 100m znak.

          Dalšími plavci, kteří se těchto závodů zúčastnili, ale na stupně vítězů se jim probojovat nepodařilo, byli Vratislav Dvořák, Jiří Kruliš, Barbora Matuščínová, Miroslav Soukup, Natálie Zábrodská, Pavel Dvořák, Kristýna Pěnkavová, Ivo Brabec, Karla Hlavová, Barbora Holá, Vojtěch Müller, Radek Špička, František Štemberk, Libor Duchoň, Tereza Kočová, Kristián Kolumber, Kateřina Molnárová, Lukáš Rossbach, Martin Štecher, Josef Valenta, Lucie Grussová, Jiří Lisý, Roman Müller, Jakub Štemberk a Josef Štemberk.

          Těmto plavcům se sice nepodařilo na stupně vítězů vystoupat, ale spoustě z nich se podařilo překonat některá svá dosavadní osobní maxima. Trenéři tímto děkují všem zúčastněným plavcům našeho oddílu za skvělou reprezentaci a dosažené výsledky.

Míra Volf, trenér přípravky

 

Celkové výsledky ve formátu PDF jsou k dispozici ke stažení zde

Na výsledky plavců TJ Slávie Chomutov se můžete podívat zde

Fotogalerie ze závodů v plném rozlišení (264MB) ke stažení zde

Fotogalerie k prohlédnutí výše v MiniAlbu nebo přímo na Rajčeti.net zde

A ještě jedna velmi pěkná fotogalerie ze závodů od EHM.CZ zde

Článek publikován také na serveru Novinky zde

 

Informace pro rodiče ze dne 18.4.2011. zde