Výběr mladších plavců TJ Slavie Chomutov zazářil v Kolíně

10.10.2012 10:55

          V sobotu 6. října, když vyrazili starší plavci TJ Slavie Chomutov na Podzimní cenu do Litoměřic, se pro změnu výběr těch mladších plavců vydal na Podzimní cenu do Kolína.

         Trenéři Jaroslav Jezbera a Tomáš Slabihoud přivezli do Kolína tým 10ti letých plavců v sestavě Eliška Dvořáková, Michaela Malinová, Alice Richtrová, Kamila Slabihoudová, Filip Jezbera, Karel Pěnkava a Jakub Kindl, který doplnil 9ti letý Matěj Volf. A nebylo plavce, který by si domů z Kolína nepřivezl diplom a drobnou cenu.

         Pro malou skupinku plavců byl zájezd do Kolína velice úspěšný, jelikož se jim podařilo přivézt neuvěřitelných 24 cenných kovů, 5 bronzových, 4 stříbrné a 15 zlatých. Kolínu a dalším dvaadvaceti plaveckým klubům z celé ČR tak o sobě dali pořádně vědět.

         Každý z našich borců startoval ve čtyřech individuálních disciplínách a ve dvou štafetových závodech na 4x50m polohový závod a 4x50m volným způsobem.

         V kategorii 10ti letých borců se jednoznačně nejlépe dařilo Filipu Jezberovi, který jako jediný dokázal všechny své čtyři starty přetavit ve vítězství, Filip plaval 50m a 100m volným způsobem a 100m znak a polohový závod.

         V počtu zlatých stupňů vítězů mu šlapala na paty Eliška Dvořáková, ta zvítězila v disciplínách 50m volným způsobem a znak a 100m prsa. Na 100m volným způsobem se ale musela spokojit „jen“ se stříbrem.

         Další dva zlaté kovy přidal skvělý prsařský talent Karel Pěnkava, když zvítězil v obou prsařských disciplínách jak na 50 tak i na 100m. Svá vítězství doplnil 4. místem na 100m polohový závod a 5. místem na 50m volným způsobem.

         Třemi umístěními na bednách se blýskla stále se zlepšující Alice Rychtrová, které se podařilo získat střibro na 50m volným zůsobem a dva bronzy na 50m znak a 100m volným způsobem. Na 100m znak skončila jen těsně na čtvrté příčce.

         Zbývající plavci v kategorii 10ti letých si přivezli domů po jednom cenném kovu z individuálních disciplín. Stříbro si přivezla Kamila Slabihoudová za 100m polohový závod. Kuba Kindl se spokojil s bronzem za 50m prsa. Stejně tak brala bronz Michaela Malinová, ale v disciplíně 50m volným způsobem.

         Jediným naším zástupcem v kategorii 9ti letých byl Matěj Volf, ale ani ten nezahálel a ve všech svých startech se dokázal probojovat na stupně vítězů. Zlatý byl na 50m motýl a 100m volným způsobem, stříbrný na 50m volným způsobem a bronzový na 100m polohový závod.

         Všichni naši plavci navíc přidali další zlaté kovy za vítězství ve všech štafetových závodech v kategorii ročníků 2002. Jak děvčata tak chlapci startovali ve štafetových závodech na 4x50m polohový závod a 4x50m volným způsobem a pokaždé s velkým náskokem před svými soupeři zvítězili.

         Hned následující sobotu 13. října vyrážejí plavci TJ Slavie Chomutov na další závody. Plavci ročníků narození 2001 a straší na Litvínovský pohár do Litvínova a plavci ročníků narození 2002 a mladší na Sokolovského kapříka do Sokolova.

 

         Miroslav Volf, trenét TJ Slavie Chomutov

 

Celkové oficiální výsledky ke stažení zde
Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov ke stažení zde

Fotogalerie ze závodů k prohlédnutí zde
Fotogalerie v plném rozlišení (765MB) ke stažení zde

Článek ze závodů také na serveru  Novinky.cz 
Informativní článek pro rodiče ze dne 4.10.2012. zde