02.04.2011. - Chomutov - Na Jarní ceně nejmladšího žactva vybojovali naši plavci 11 medailových umístění

03.04.2011 00:50

          V sobotu 2.dubna přivítal Chomutovský padésátimetrový bazén do svých vod nejmenší plavce ročníků narození 2001 a mladší. Tak jako každý rok s příchodem jara, tak i leto se tu konala Jarní cena nejmladšího žactva. V Chomutovském bazénu bojovalo o medaile v 606-ti startech 154 závodníků ze třinácti plaveckých oddílů České republiky. Naši domácí plavci oddílu TJ Slávie Chomutov na těchto závodech samozřejmě nechyběli a svými výkony vybojovali 11 medailových umístění.

          Z našich plavců ročníku narození 2001 se nejlépe vedlo Alexandře Bričové, té se jako jediné z desetiletých děvčat podařilo vybojovat medailové umístění. V disciplíně na 100m znak si časem 1:38,70 vyplavala stříbrnou příčku. Z chlapců to pak byl Jakub Štemberk, který se také jako jediný z desetiletých chlapců probojoval na stupně vítězů. Časem 6:28,00 v disciplíně 400m volným způsobem obsadil pěkné třetí místo.
 


 

          Mladší plavci soutěžili ve společné kategorii ročníků narození 2002 a mladší. V této kategorii se jednoznačně nejlépe vedlo devítiletému Filipu Jezberovi, ten jako jediný dokázal všechny své čtyři starty přetavit v medailová umístění. V hlavním závodě Jarní ceny na 50m volný způsobem nedal žádnému ze svých soupeřů šanci a skvělým časem 35,40 si vyplaval zlatou medaili. Další zlaté příčky získal v disciplínách 50m a 100m znak. Bronzovou příčku pak na 100m volným způsobem. Skvěle se vedlo také devítiletému Karlu Pěnkavovi, ten ve svých skvělých disciplínách 50m a 100m prsa nedal svým soupeřů šanci a s přehledem v obou prsařských disciplínách zvítězil. Na medailová umístění s devítiletých plavců dosáhla několikrát ještě Kamila Slabihoudová. Ta obsadila stříbrnou příčku v disciplíně 100m prsa a dvě bronzové příčky v disciplínách 50m prsa a motýl. Dalším ještě menším plavcům ročníků narození 2003 a mladším se na madailová umístění zatím vystoupit nepodařilo. Nejblíže na stupínky vítězů měl 8-mi letý Matěj Volf, který se svými starty umístil nejhůře do sedmého místa.

          Tyto závody byly pro většinu nejmladších plavců vůbec prvními závodními zážitky v jejich budoucí plavecké kariéře. Většina plavců si vyplavala i své nové osobní rekordy. Trenéři tak děkují za pěkné výsledky a osobní výkony všem plavcům a zároveň děkují všem rodičům, příbuzným a fanouškům plavců za skvělou závodní atmosféru, kterou dokázali pro své malé závodníky na tribuně vytvořit.

 

          Míra Volf, trenér připravky         

 

Na fotogalerii ze závodu se můžete podívat výše v MiniAlbu nebo na Rajčeti.net zde

Fotogalerie v plném rozlišení (317MB) ke stažení zde

Celkové výsledky ke stažení zde

Výsledky plavců TJ Slávie Chomutov k prohlédnutí zde

 

Informace pro rodiče ze dne 28.3.2011. zde