Plavci TJ Slavie Chomutov bojovali o tomto víkendu na Zimních pohárech ČR

12.12.2011 13:04

    O tomto víkendu se 10ti a 11ti letí plavci oddílu TJ Slavie Chomutov rozjeli na Zimní poháry ČR. 10ti leté plavce přivítala Plzeň, 11ti letí vyrazili do Berouna. Domů se vrátili celkem s jedenácti cennými kovy.

    Tak jako každou zimu, i letos se vydali naši 10ti letí a 11ti letí plavci na Zimní poháry ČR. Spolu s Letními poháry ČR je to pro tyto mladé plavce nejdůležitější plavecká událost roku. Na poháry ČR se sjíždějí vždy jen ti nejlepší plavci a to zvlášť pro oblast Čechy a zvlášť pro oblast Morava.

    Naše 10ti leté plavce přivítala tentokrát západočeská Plzeň. Závody probíhali ve dvou půldnech a to v sobotu odpoledne a v neděli dopoledne. Z oddílu TJ Slavie Chomutov se podařilo na Zimní pohár ČR kvalifikovat celkem 9 plavců.

    Jedinou medaili v individuální disciplíně dokázal vybojovat Jakub Štemberk. V čase 5:35,40 zvítězil na 400m volný způsob s náskokem více jak 5 vteřin a bral zlatou medaili. Dvě medaile vyhrála ještě štafeta žáků. Ve složení Jakub Štemberk, Josef Štemberk, Filip Kudláček a Jiří Lisý brali dvakrát bronz a to jak ve štafetě 4x50m volný způsob tak ve štafetě 4x50m polohový závod. Skvělý výkon předvedl Jiří Lisý ve svých nejsilnějších disciplínách, na 50m prsa obsadil čtvrtou příčku a 100m prsa příčku pátou. Velký skok předvedla Barbora Rohlová, ta i přesto že byla nalosovaná až ve třetí desítce, dokázala nakonec na 50 prsa obsadit osmou a na 100 prsa sedmou příčku. Za zmínku stojí také účast a spousta nových osobních rekordů plavkyň Alexandry Bričové, Kristýny Dvořáčkové, Lucie Grussové a Johanky Holé.

    S podstatně větší medailovou nadílkou se vraceli 11ti letí plavci. Ti navštívili bazén v Berouně a stejně tak jako 10ti letí plavali v sobotu odpoledne a v neděli dopoledne. Na Zimní pohár do Berouna se kvalifikovalo 8 našich plavců.

    V Berouně se dařilo plavcům v individuálních disciplínách a to zejména Kristiánovi Kolumberovi a Barboře Veselé. Kristián startoval v šesti startech a všechny se mu je podařilo přetavit v cenné kovy. Zlato bral v jeho parádních disciplínách 100m a 200m prsa a další přidal na 100m polohový závod. Stříbrné medaile dokázal vybojovat ve znakových disciplínách a to jak na 100m tak na 200m. Šestou a bronzovou medaili dokázal s trochou překvapení získat na 50m motýlek. Navíc všechny své starty zaplaval v nových osobních maximech a čtyřmi z nich dokázal překonat i staré oddílové rekordy v kategorii 11ti letých plavců. Skvělá prsařska Barbora Veselá potvrdila své kvality a nedala svým soupeřkám šanci. Zvítězila s přehledem na 100m i 200m prsařské trati a odvezla si tak dvě zlaté medaile. Velmi blízko měla k medaili žákovská štafeta ve složení Kristián Kolumber, Josef Valenta, Martin Štecher a Libor Duchoň, když ve štafetovém závodě 4x50m polohový závod obsadili čtvrtou příčku se ztrátou pouhé 2 desetiny vteřiny na třetí štafetu z Českých Budějovic. Další skvělé výkony předvedli teké Markéta Jenčková, Tereza Kočová a Kateřina Molnárová. Také 11ti letí plavci si vylepšili některá svá osobní maxima.

 

Miroslav Volf, trenér TJ Slavie Chomutov

 

Celkové výsledky ze Zimního poháru ČR 10ti letého žactva v Plzni zde
Celkové výsledky ze Zimního poháru ČR 11ti letého žactva v Berouně zde

Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov ze Zimního poháru ČR 10ti letého žactva v Plzni zde
Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov ze Zimního poháru ČR 11ti letého žactva v Berouně zde

Fotogalerie ze Zimního poháru ČR 10ti letého žactva v Plzni k prohlédnutí zde
Fotogalerie ze Zimního poháru ČR 11ti letého žactva v Berouně k prohlédnutí zde

Fotogalerie ze Zimního poháru ČR 11ti letého žactva v Berouně v plném rozlišení ke stažení (853MB) zde

Článek ze závodů také na serveru Novinky.cz